x 

Πόδας Restobartisserie

Η ιδέα για τη δημιουργία του "ΠΟΔΑΣ" με τη σημερινή του μορφή, κυοφορήθηκε και τελικώς γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2008. Ο Κώστας και ο Βαγγέλης Πόδας, μέλη της παλαιότερης και εμβληματικής ζαχαροπλαστικής οικογένειας της Κατερίνης (1927), θέλησαν να αναβιώσουν το περιβάλλον του αισθητικά κομψού αστικού  καφέ - ζαχαροπλαστείου. Ένα φιλόξενο στέκι δηλαδή, με όρους "ήσυχης" κομψότητας και καλαισθησίας, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η δίπτυχη πλέον προσωπικότητα (resto bar - cafe patisserie), αναπτύσσεται αντίστοιχα σε δύο χώρους. Το μικρό resto bar με το κομψό μαρμάρινο μπαρ, τους δερμάτινους καναπέδες και τα σκαμπό του, σερβίρει πρωϊνό, ενώ στη συνέχεια λειτουργεί ως snack bar για να συνεχίσει από το μεσημέρι και μετά ως wine bar και resto με τη μικρή κάρτα του menu να ανανεώνεται εποχιακά από τον chef Γιάννη Τσιτακίδη. Το cafe patisserie αντίστοιχα, διαπνέεται από ανεπιτήδευτη, απέριττη πολυτέλεια που εκφράζεται όχι μόνο στα έπιπλα και τα δερμάτινα ivoire καθιστικά του, αλλά και στη λευκότητα των σερβίτσιων, τα φρέσκα λουλούδια, την ποικιλία των κρυστάλλινων ποτηριών και φυσικά στο ευπρόσιτο, ευγενικό προσωπικό του.

 Η μουσική ακολουθεί με συνέπεια τους ρυθμούς της ημέρας. Τις ώρες της κίνησης, της νευρικότητας και της ανοιχτής αγοράς, το ακουστικό περιβάλλον στοχεύει στην αποσυμπίεση του επισκέπτη, ενώ όταν καταλαγιάσει η πολύβουη κίνηση και τα καταστήματα κλείσουν, τα φώτα χαμηλώνουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα κοσμοπολίτικο περίκομψο σαλόνι, με προσεκτικά και ευφάνταστα διαλεγμένα δείγματα από τα κοιτάσματα της soul, pop, jazz και funk μουσικής.

Το δυνατό χαρτί του "ΠΟΔΑΣ", αδιαφιλονίκητα είναι τα γλυκά του. Αυτά άλλωστε είναι που έκαναν διάσημο το όνομα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Κατερίνη. Δεν θα ριψοκινδυνεύαμε να πούμε, πως κανείς επισκέπτης της Κατερίνης δεν έφυγε από την πόλη χωρίς ένα κουτί γλυκά του "ΠΟΔΑ". Μολαταύτα, η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων δεν θα αρκούσε, αν το προσωπικό υπό τις οδηγίες της Ευαγγελίας Αθαναςιάδου και φυςικά οι ιδιοκτήτες δεν φημίζονταν για τη ζεστή -σαν στο σπίτι- φιλοξενία τους.

Απολαμβάνοντας ως ζαχαροπλαστείο τη φήμη του κορυφαίου και έχοντας κληρονομιά την τιμητική εμπιστοσύνη και αφοσίωση του κόσμου στο όνομα "ΠΟΔΑΣ" σχεδόν για έναν αιώνα περίπου, θα ήταν ασυγχώρητο σφάλμα αν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν ακολουθούσαν το ίδιο υψηλό επίπεδο. Έτσι το φαγητό, τα ποτά, τα cocktails, ο καφές, αγγίζουν τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές, ώστε το όνομα "ΠΟΔΑΣ" να αποτελεί το συνώνυμο της άψογης φιλοξενίας.

Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου είναι είναι τα πρώτα που θα πρέπει κάποιος να δοκιμάσει, ώστε να θεωρείται "μυημένος". Βεβαίως η ευχάριστη από στόμα σε στόμα ηχώ, που ακούγεται στην πόλη μετά το καλοκαίρι που πρωτοάνοιξε, είναι το resto bar, με τα πεντανόστιμα πιάτα του πρωί και βράδυ.

Αν περιγράφαμε το "ΠΟΔΑΣ" σε ένα επίγραμμα, θα λέγαμε: Υψηλή ζαχαροπλαστική τέχνη δεμένη με κοσμοπολιτισμό, αστική ευγένεια και περιβάλλον.
Υ.Γ Μονόγραμμη μνεία και τελευταία. Ιδιαίτερη κοινότητα, αποτελούν οι φίλοι των cocktails, που πιστά δεν παραλείπουν να δοκιμάσουν τις κλασικές αλλά και τις καινοτόμες προτάσεις του cocktail bar.

Επικοινωνία

  • 1ο χλμ Κατερίνης - Γανόχωρας
  • 60100 Κατερίνη
  • Τηλ. 2351 0 39757 & 60006
  • Φαξ. 2351073973
  • Email. eshop@anastasiadi.gr

Οι αναγραφόμενες τιμές & προσφορές ισχύουν μόνο για παραγγελίες μέσω του Ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Οι παραγγελίες & παραλαβές από κάποιο από τα κατάστηματα μας σε τιμές ηλεκτρονικού καταστήματος δεν υποστηρίζονται. Στο φυσικό κατάστημα αγοράζετε στις τρέχουσες τιμές καταστήματος.